Blogs en Nieuws

Meer resultaat uit trainen, hoe doe je dat?

Hoe vergroot je het effect van een training? Dit is een vraag die veel trainers bezig zal houden (dat hoop ik tenminste). Meestal wordt dan gezocht in werkvormen en daarin is ook best wat te winnen. Toch zit de grootste winst volgens mij niet in de training zelf. Ik wil in dit artikel een aantal 'versnellers' toelichten die ik de afgelopen jaren heb ontwikkeld. Maar eerst het 'klaag-stukje': de probleemstelling.

Participatiewet: van hoofdpijndossier naar waardecreatie

Al lang voordat de participatiewet bestond waren er in Nederland bedrijven die zich inzetten voor de integratie van mensen ‘met een afstand tot de arbeidsmarkt’. Zo ben ik als leercoach al 10 jaar betrokken bij het #Step2Work programma van een groot energiebedrijf. Dit programma is niet alleen uiterst succesvol, het laat ook heel mooi zien hoe je als bedrijf de participatiewet kan gebruiken om én goede mensen binnen te halen, én meer trots, blijheid en waardering in je bedrijf te brengen.
 

Webcast Het Nieuwe Trainen

Mensen maken het verschil in iedere organisatie, groot en klein. Sterker nog, Kotter en Cohen besluiten hun zoektocht naar ‘de beste veranderstrategie’ met “Our main finding, put simply, is that the central issue is never about strategy, structure, culture, and systems. All of these elements, and others, are important, but the core of the matter is always about changing the behavior of people”.
 

Ondernemer van het jaar!

Bedrijvengroep Niedorp heeft Nan Cuna uitgeroepen tot ondernemer van het jaar. De vakjury prees Nan Cuna om de innovatie en de investeringen die ons bedrijf juist tijdens de crisis heeft gedaan. "Hierdoor biedt Nan Cuna niet alleen hele mooie trainingsprogramma's maar ook een ideale trainingsomgeving en slimme ICT ondersteuning", aldus de vakjury. 
ondernemer van het jaar

Pagina's