Hoe ik een training van een week in 1 dag heb gestopt (en dit nu met jou wil delen)

//Hoe ik een training van een week in 1 dag heb gestopt (en dit nu met jou wil delen)

Ik had een droom, en die droom heb ik waargemaakt. En nu wil ik die droom delen. Niet met iedereen, nee… maar wel met andere trainers met visie!

Toen ik 20 jaar geleden in het trainersvak rolde kreeg ik management-teams gemakkelijk een hele week mee de hei op. In onze intensieve leiderschapsprogramma’s namen we deze teams zelfs tot 5 keer in een half jaar mee naar ‘een hutje op de hei’. Vandaag ben ik al blij als ik een groep twee dagen aaneengesloten uit het bedrijf kan trekken. Twintig jaar geleden waren deze lange heisessies enorm effectief, je isoleerde de groep van de rest van de wereld – op alleen het ochtendkrantje bij het ontbijt na – en de deelnemers hadden alle aandacht voor elkaar en voor het onderwerp. Je kon echt diep gaan met de groep en de uitkomsten van die programma’s waren verrassend goed. Vandaag staat iedereen de hele dag in verbinding met de hele wereld, isoleren is er niet meer bij. Aandacht versnippert gemakkelijk…

Enkele jaren geleden was ik over deze dingen aan het nadenken. Ik was getriggerd door een collega die erover klaagde dat deelnemers tijdens de training op hun mobiel bezig waren. Het is natuurlijk waar, na een afleiding door Facebook of Whatsapp duurt het gemiddeld 20 minuten voor de aandacht weer helemaal terug is, afleiding is een serieus probleem. Maar het is ook een gegeven, net als het maximum van de twee dagen. En zo vroeg ik me af, hoe kan dit anders?

Ik begon te dromen: ‘Stel dat ik zou kunnen trainen in een omgeving waarin de effecten van een week ouderwets trainen in 1 dag bereikt zou kunnen worden? Hoe zou die omgeving er dan uit zien? En stel dat ik de mobiele telefoon vóór me zou kunnen laten werken, hoe zou dat er dan uit zien?’ In mijn dromen groeide de ‘campus van de toekomst’ en de dromen ontwikkelde zich tot een visie, de visie tot een plan en ik kwam in actie. Na een serie experimenten in bestaande trainingslocaties zijn we gaan bouwen en twee jaar geleden heb ik de Nan Cuna campus geopend. Een accommodatie waarin trainen super effectief wordt door slim gebruik te maken van tal van ‘weetjes’ uit de psychologie gecombineerd met gezond verstand en een aantal experimenten.

Het resultaat: Een campus waarin groepen – of die nu uit 3 personen bestaat of 30 – zich direct thuis voelen, een hele dag prettig kunnen trainen, zonder het gevoel te hebben opgejaagd te worden, en waar de training een verrassend hoog rendement oplevert. Hiermee was een deel van mijn droom uitgekomen. De volgende stap was om ‘de mobiel’ vóór de training te laten werken. Na onderzoek naar bestaande apps en diverse experimenten heb ik de conclusie getrokken dat er (waarschijnlijk) op dit gebied nog niets is wat echt werkt. Daarom zijn we een ‘zelf-coach’ gaan ontwikkelen. Niet ‘weer een aparte app’ maar een app die zich integreert met de bestaande sociale media. Deelnemers hoeven niets te installeren en ‘coachen zichzelf’ via hun eigen favoriete media als Facebook messenger, Whatsapp of Telegram. Dit is nog in beta-fase en ongeveer 25 deelnemers zijn dit nu in de praktijk aan het testen. De uitkomsten zijn erg bemoedigend maar er is nog wel wat werk aan de winkel.

Twee jaar geven wij nu trainingen op de Nan Cuna campus en regelmatig krijg ik vragen of we de campus of Het IdeeënTheater ook verhuren… mijn antwoord was altijd ‘nee, nog niet’. Als je aan het innoveren bent ben je immers nooit klaar. Zo hebben we vorig jaar een binnen-padock toegevoegd voor ‘spiegelen met paarden’, bouwen we op dit moment een escape room als nieuw trainingsonderdeel en in mijn hoofd groeien alweer de volgende plannen.

Maar nu hak ik de knoop door: ben jij een trainer met visie en wil je meer uit je trainingen halen? En zoek je daarvoor een unieke locatie in Noord-Holland? Dan ben je welkom om de mogelijkheden te bespreken.

Ik ben er klaar voor om de beste trainingscampus van Nederland te delen met andere trainers met een visie.

Door |2018-04-05T09:54:14+00:008 november, 2017|Categorieën: Laatste Nieuws|Tags: , , |0 Opmerkingen

Over de auteur: